Institut za neonatologiju, Beograd

latinica
latinica
cirilica
ћирилица
english
english
 
Aktuelne informacije

02.10.2023.

Nacionalna nedelja promocije dojenja od 02. do 09. oktobra 2023.



Nacionalna nedelja promocije dojenja svake godine se obeležava kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju. Ove godine kao i svake se obeležava Nacionalna nedelja promocije dojenja od 2.do 9.oktobra pod sloganom:
“OMOGUĆIMO DOJENJE NA RADNOM MESTU”

Cilj kampanje je skretanje pažnje javnosti na značaj dojenja u obezbeđenju optimalne ishrane, pravilnog rasta i razvoja, za zaštitu i unapređenje zdravlja deteta i majke, kao i ukazivanje na značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama i majkama dojiljama da ostvare uspešno dojenje. Institut za neonatologiju se pridružuje obeležavanju Nacionalne nedelje dojenja kroz kontinuiranu promociju dojenja i podršku povezivanja majke i deteta. Institut aktivno prikuplja mleko za Banku humanog mleka.

Komisija za procenu zdravstvenih tehnologija Ministarstva zravlja 14.05.2009. godine implementirala je Banku humanog mleka Odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu.

Banka humanog mleka Instituta za neonatologiju postala je član Evropske asocijacije banki mleka (EMBA) u oktobru 2010. godine.

  • Zahvaljujući majkama donorkama, naša Banka mleka omogućava bebama najzdraviji i najprirodniji izvor ishrane u prvim danima života.

  • Ishrana deteta majčinim mlekom pruža brojne prednosti: nutritivne, zdravstvene, imunološke, razvojne, psihološke, socijalne i ekonomske, te zato: Motivišimo dojenje!

  • Angažovati pojedince i organizacije radi unapređenja saradnje i podrške dojenju na radnom mestu

  • Podsticati akcije vezane za poboljšanje uslova za rad i relevantnu podršku dojenju

  • Socijalno ekonomska i javno zdravstvena prednost je promocija osvešćivanja svesti u cilju: Podrška zaposlenim majkama" koje zbog prirode posla moraju da se vrate na posao vrlo brzo nakon porođaja. Ohrabriti majke da doje na radnom mestu i u javnosti kao i angažovati pojedinca i organizaciju radi unapređenja saradnje i podrške dojenja na radnom mestu.

    Motivišimo dojenje na radnom mestu!