Institut za neonatologiju, Beograd

latinica
latinica
cirilica
ћирилица
english
english
 
Aktuelne informacije

03.11.2022.

Udruženim snagama, CarGo i manastir Hilandar obezbedili su aparat koji je već duže vreme neophodan institutu, a koji budućim generacijama omogućava kvalitetnije lečenje.

Direktorka Instituta za neonatologiju, prim. dr Radmila Mileusnić Milenović, iskazala je posebnu zahvalnost platformi CarGo i svim članovima Udruženja. „Veoma smo zahvalni kompaniji CarGo što su prepoznali potrebu Instituta za neonatologiju za nabavkom i donacijom ovog aparata koji predstavlja veliku pomoć u ranom otkrivanju problema sa sluhom. U Institutu za neonatologiju skrining sluha se kod novorođenčadi obavlja od 2007.godine kada je nabavljen prvi aparat. Međutim, kao i za svaku opremu, potrebno je obnavljanje i nabavka novih aparata, a ovom donacijom od naših prijatelja, kompanije CarGo, Institut je došao do savremenog aparata za skrining sluha, koji može da ukaže na potencijalno veliki problem kod naših najmanjih i najosetljivijih pacijenata i da omogući ranu i adekvatnu terapiju ".

Potpredsednik Udruženja, Milos Stojković prisustvovao je uručenju aparata. „Jako sam ponosan što CarGo brine o zajednici i što smo generacijama koje tek dolaze obezbedili mogućnost kvalitetnijeg preventivnog lečenja i nege. Nikad nećemo ostati imuni na vapaj zajednice za pomoći, a pomoć bebama i deci će uvek biti naš primarni fokus. Prepoznali smo potrebu Instituta za aparatom koji već jako dugo nije u funkciji, pa smo uz pomoć svih članova Udruženja, aparat za skrining sluha i obezbedili. Manastir Hilandar će uvek oberučke podržati sve humanitarne aktivnosti.“, rekao je Stojković.       

CarGo platforma je u više navrata pokazala kako je društveno odgovorno poslovanje deo njihove svakodnevne misije. Dečji kamp prijateljstva u Sijarinskoj banji otvoren je uz velikodušnu pomoć ovog Udruženja kada su uložena sredstva u vrednosti od 125 hiljada evra. Pored ove, podržane su mnogobrojne akcije indvidualne pomoću najugroženijih pojedinaca zajednice, a u godinama koje dolaze, CarGo platforma nastaviće sa humanitarnim radom.