Institut za neonatologiju, Beograd

latinica
latinica
cirilica
ћирилица
english
english
 
Aktuelne informacije

21.04.2009.

trcimo-za-bebeOdlučili smo da pozovemo sve humaniste da zajedno opremimo prvu srpsku BANKU MAJČINSKOG MLEKA. Prikupljeno majčinsko mleko se prvenstveno koristi u Institutu za neonatologiju za ishranu prevremeno rođenih kao i terminski rođenih beba koje imaju zdravstvene probleme. Koliki je značaj takvih institucija govori podatak da u Francuskoj postoji 19 banaka mleka, a u Italiji čak 23 i osnivaju se još tri banke.

Ishrana beba majčinskim mlekom obezbeđuje najbolji razvoj i imunitet deteta - zato je naš zadatak da prikupimo dovoljno sredstava za kupovinu opreme koja bi u Institutu za neonatologiju omogućila formiranje BANKE MAJČINSKOG MLEKA, kao neprofitabilnog servisa za prikupljanje, obradu i distribuciju donorskog mleka.

Predstavnici opštine Vračar trčali su na Beogradskom maratonu. Sredstva za opremanje banke majčinskog mleka prikupljana su kupovinom njihovih pretrčanih kilometara. Donatori, ljubitelji sporta i svi koji brinu o zdravlju naše dece pozvani su da kupe pretrčane kilometre, jer su predstavnici opštine Vračar pretrčali više od 100 kilometara. Cilj je da se kroz ovu akciju pokaže da se zajedničkim snagama može pomoći i opremiti prva banka majčinskog mleka u ovom delu Evrope. To će omogućiti lekarima Instituta za neonatologiju da prikupe odgovarajuću količinu majčinskog mleka koje se koristi za ishranu prevremeno rođenih i terminski rođenih beba koje imaju zdravstvene probleme.

Tim opštine Vračar, učešćem na Beogradskom maratonu, sakupio je više od 900.000 dinara za otvaranje prve banke majčinskog mleka u Srbiji. Donatori koji su podržali akciju "Trčimo za bebe" kupili su pretrčane kilometre tima opštine Vračar - ukupno 195 kilometara.

maraton

Omogućeno je i svim ljudima dobre volje, da u periodu оd 6. aprila do 15. maja daju svoj doprinos za prvu srpsku BANKU MAJČINSKOG MLEKA tako što će poslati SMS na broj 1778 za MTS i VIP mreže, tekst poruke TRČIMO ZA BEBE. Cena jedne SMS poruke je 100 dinara plus PDV. Sva sredstva namenjena su isključivo za nabavku opreme potrebne za formiranje BANKE MAJČINSKOG MLEKA Instituta za neonatologiju.

Naš cilj jeste da kroz ovu, na prvi pogled šaljivu akciju, pokažemo da možemo zajedničkim snagama pomoći i napraviti prvu BANKU MAJČINSKOG MLEKA u ovom delu Evrope.

Veze: http://www.vracar.org.yu/
http://www.vracar.org.yu/akcija-meseca/trcimo-za-bebe/banetovi-kilometri.php
http://www.vracar.org.yu/akcija-meseca/trcimo-za-bebe/banetov-tim-kilometri-unos.php